Kada nas naše telo izda, mentalna snaga je naša karta za oporavak

Naše telo je naš najbolji saveznik u suočavanju sa svakodnevnim izazovima. Telo je prva linija odbrane u borbi protiv svih spoljašnjih uticaja. Kada smo pod stresom ili kada napadaju bakterije i virusi, naše telo je prvi indikator borbe. U većini slučajeva, uz našu svesrdnu pomoć, telo će se izboriti sa svim nedaćama. Udruženo sa našom mentalnom snagom i upornošću, naše telo se može nositi s gotovo bilo čim. Zato i ne čudi što posustajanje sopstvenog tela, često shvatamo kao čin ultimativne izdaje. Kada telo posustane, na nama je da skupimo mentalnu i fizičku snagu i sebe podignemo sa dna.

 

Problem je u činjenici da bolest često vreba iz prikrajka i napada kada joj se najmanje nadamo. Pametna strategija napada je kvalitet kojim se teške bolesti najviše ponose. Kada su fizička i mentalna snaga na svom izmaku, tražimo pomoć u nadi za oporavak.

 

Ono što nam nikako ne ide na ruku, kada je vreme za srčanu borbu za sopstveno zdravlje, jeste stanje šoka koje često prati teže dijagnoze ili iznenadni invaliditet. Našem mozgu je potrebno više vremena da procesuira važne informacije, koje mogu da utiču na ostatak života, pa požurivanje lekara i okoline često doživljavamo kao dodatni stres. Reorganizacija života, posla i obaveza, briga o najmlađima ili starijima, briga o sebi i partneru, suočavanje sa sopstvenim i tuđim emocijama i briga o zdravlju – sve to postaje dodatni teret  i iziskuje dodatni napor. Finansijska strana priče se nikako ne može zanemariti.

 

Najosiguranje traži najbolje opcije, krojene po vašoj meri. Kada su posredi nedaće kao što su prelom kostiju, invaliditet koji je posledica nesrećnog slučaja i bolnička naknada, Najosiguranje ostaje vaša oaza stabilnosti i saveznik na koga se možete osloniti.

 

U slučajevim nastanka invaliditeta, izostanak sa posla je neminovan, a u težim slučajevima očekuje nas čak i dugoročno odsustvovanje sa radnog mesta, kao posledica invaliditeta. Invaliditet utiče na našu finansijsku sigurnost, a iziskuje dodatne troškove, kada su naknade za lečenje u pitanju. Ukoliko je reč o ozbiljnijem invaliditetu, troškovi se gomilaju, a dodatni finansijski izazov predstavlja i prilagođavanje novim životnim uslovima, koji se iz korena menjaju. Kada mi sami nismo stabilni na svojim nogama, potreban nam je čvrst i jak saveznik, da nas uravnoteži.

 

Najosiguranje želi da vam se nađe u trenucima kada vam se čini da gubite kontrolu nad životom i kada sve navike morate da prilagođavate novonastaloj situaciji. Iako je u takvim trenucima put do oporavka najvažniji, finansijska sigurnost je teško breme koje stvara dodatni stres. U vreme kada bi zdravlje trebalo da bude fokus sve vaše energije, briga o budžetu i finansijama ne bi trebalo da vam dodatno crpe energiju. Svu svoju mentalnu snagu usmerite na ozdravljenje i optimizam, a finansijske brige prepustite nama.

 

Mi smo spremni kada god ste i vi spremni – da životne okolonosti uzmete u svoje ruke. Da se ne biste brinuli sutra, rešenje potražite danas, a mi smo uvek tu za dodatna pitanja i informacije.

 

Možete nam poslati upit u elektronskoj formi klikom na dugme ispod.