ZAŠTO MINI KASKO?

Kasko osiguranje, kao vid dobrovoljnog osiguranja vozila na tržištu Srbije postoji već više od 15 godina. Kada kupujete automobil na lizing, obavezni ste da svoj automobil osigurate jer lizing kuće „štite“ svoju investiciju. Pitanje je zašto svako od nas nije prepoznao potrebu da osigura svoju investiciju, kada autmobil kupujemo na kredit ili za keš? Razlozi su različiti, neki od nas ne razumeju pogodnosti ove vrste osiguranja, neki od nas su imali ne baš lepa iskustva sa osiguravajućim kućama u prošlosti, a nekima od nas je ova vrsta osiguranja „udar“ na porodični budžet.

Sve ovo su teme kojima ćemo se baviti u narednim člancima, a danas ćemo razmotriti temu „udara“ na kućni budžet, odnosno cene kasko osiguranja pre svega za polovna vozila.

Iz našeg iskustva, kao zastupnika u prodaji osiguranja, uglavnom su klijenti sa polovnim vozilima oni koji kažu kako je kasko osiguranje „skupo“ u odnosu na tržišnu vrednost vozila. Ono što osiguravajuće kuće nude kroz kasko osiguranje, jeste popravka vaših automobila u ovlašćenim servisima, zamenu oštećenih delova originalnim…. odnosno, bez obzira da li je vaš auto nov ili polovan, ukoliko je potrebno zameniti, recimo, branik, osiguravajuća kuća će morati da plati istu cenu i bez obzira da li auto vredi 10000 ili 5000 EUR.

I same osiguravajuće kuće su ovo prepoznale kao prepreku za osiguranje velikog broja polovnih automobila i izašle su u susret vlasnicima polovnjaka nudeći novi proizvod „MINI KASKO“.

U čemu je razlika?

Kada svoj auto osigurate „MINI KASKO“, zavisno od osiguravajuće kuće, on može biti pokriven istim rizicima kao za obično kasko osiguranje ili samo nekim od njih. Takođe, suma osiguranja je unapred definisana i „iscrpiva“, za razliku od običnog kasko osiguranja. Šta to zapravo znači? Ukoliko je vaš auto osiguran „MINI KASKO“ i ugovorena suma osiguranja je 5000 eur i ukoliko u toku jedne godine imate štetu (neko je udario vaš auto na parkingu (ne znate ko je) i morate da zamenite prednja i zadnja vrata) koja iznosi 3000 EUR, vama ostaje na raspolaganju jos 2000 EUR. Ukoliko se još jednom desi ista situacija i šteta ponovo iznosi 3000 EUR, osiguravajuća kuća će isplatiti preostale 2000 EUR, a ostatak ćete morati sami da finansirate.

Zbog ovakvih uslova i „iscrpive sume“ osiguranja, MINI KASKO je znatno jeftiniji u odnosu na klasično kasko osiguranje.

Kod nekih osiguravajućih kuća čak možete i sami da izaberete iznos na koji na želite da osigurate svoj auto u rasponu od 1000 EUR do 6000 EUR, gde je godišnja premija od 26 EUR do 158 EUR. Na linku možete videti kalkulator MINI KASKA za vozila starija od 7 godina.

Moguće je osigurati i vozila starija od 4 godine.

Za sve dodatne informacije molimo vas da nas kontaktirate.

Ili pošaljete online upit.