Nadamo se najboljem, a očekujemo najgore – ulaganje u sopstvenu budućnost

Život zna bolno da se poigra s nama, pa dok gradimo budućnost i gledamo unapred, zadaje udarce koje nismo očekivali, niti planirali. Nije reč o tome da smo slabi ili poraženi, već da je budućnost neizvesna, a ljudsko telo nežno i lomljivo. U momentima kada je ključno da se fokusiramo na stres koji trenutno proživljavamo, sve materijalno ostavljamo po strani. Ipak, kada nastanu ozbiljni problemi, u većini slučajeva je upravo materijalno ono što nam može spasiti glavu i izvući nas iz neprilike.

                Bolest i smrt niko ne planira. Uvek mislimo da se teška bolest i iznenadni smrtni slučajevi dešavaju nekom drugom, nekom ko se spremio za takve nedaće, nekome koga ne poznajemo. Činjenica je da svi tako razmišljaju, a verovatnoća je da će se nesreća nekome, nažalost, i dogoditi. Zbog toga moramo razmišljati unapred – nadati se najboljem, ali očekivati najgore.

                Na prvom mestu je odgovornost – odgovornost prema sebi i svojim najbližima. Zrele odluke podrazumevaju da se u obzir uzme sve: i najbolji i najgori ishodi. Ulaganje u budućnost se mora vršiti prema prioritetima. Šta je najvažnije?  Život i zdravlje – nas i naših najmilijih.

                Kada smo spremni za sve moguće ishode, životni udarci ispod pojasa se ipak lakše podnose. Šok i nevericu ubrzo smenjuju hladna glava i spremnost na akciju. Iznenadni smrtni slučaj, teška bolest i trajni invaliditet, su loše vesti koje nikada ne želimo da čujemo. Ipak, ako se dogode, moramo ostati pribrani i sagledati opcije.

                Zapamtite da u trenucima najvećeg bola, imate saveznika u osiguravaćoj kući s kojom ste potpisali ugovor. Pored 3 vrste životnog osiguranja (štednja, mešovito i riziko osiguranje), postoji mogućnost ugovaranja dodatnog osiguranja, poput:

  • Osiguranje za slučaj nastanka težih bolesti
  • Hirurške intervencije
  • Osiguranje u slučaju gubitka posla
  • Dodatno osiguranje za slučaj gubitka života usled nezgode
  • Osiguranje u slučaju preloma kosti
  • Invaliditet koji je posledica nesrećnog slučaja
  • Bolnička naknada

Kako biste ispunili sve uslove za ostvarivanje naknade, o ovim nesrećnim ishodima morate razmišljati unapred. Ne postoji prozor u budućnost, niti definitivan odgovor da li će vas ili člana vaše najbliže porodice, zadesiti neki od ovih problema. Bitno je na vreme razmotriti rizik i verovatnoću. Da li ste spremni da rizikujete? Kolike su šanse da se sve ove nedaće ipak dogode nekom drugom?

Logično je da planirate dug i zdrav život za sebe i one koje volite. Ipak, prava ljubav dolazi do izražaja u najtežim momentima. Dok ste prepušteni svom bolu i život vam se okreće naglavačke, sve materijalno deluje nebitno, ali je ključno za oporavak i sanaciju nastale štete.

Ukoliko niste spremni da se kockate svojim zdravljem i životom, spremni ste za paket životnog osiguranja koji je krojen baš po vašoj meri. Ako ste naš klijent, potpuno besplatno dobijate asistenciju kod rešavanja odštetnih zahteva. U vaše ime kontaktiramo i osiguravajuće kuće i obezbeđujemo vam najbolju ponudu. Vaše sutra je nama bitno, pa nam je cilj da pronađemo najbolje rešenje i polisu životnog osiguranja osmišljenu baš prema vašim potrebama.

Nadamo se najboljem, a očekujemo najgore – to je najzreliji pristup svakoj krupnoj životnoj odluci. Ima li šta krupnije od budućnosti, života i zdravlja. Da li je finansijska pomoć ikada potrebnija, nego kada je reč o iznenadnom gubitku, bolesti i invaliditetu?

Kontaktirajte nas, da zajedno pronađemo najbolje rešenje za vaš bezbrižan san!