Realni optimizam – uspešan put do vaše sigurnosti

Složićemo se da je pozitivan pogled na život i svet – pola puta do uspeha. Onaj ko vidi polupunu čašu, lakše će vizualizovati svoj trijumf, nego onaj ko vidi polupraznu. Optimizam, u tom smislu, nije varka kojom sebi obećavamo nemoguće, nego nada i vera da nas očekuju prijatna iskustva i uspešni poduhvati. Optimisti će neretko imati više poleta, hrabrije će se upuštati u nove izazove i naći će tračak vedrine i u najtežim situacijama.

 

Međutim, dešava se da ljudi ponekad oprez i odgovornost poistovećuju sa pesimizmom. Ako čvrsto veruješ u pozitivan ishod svojih zalaganja, nema mesta sumnji i nesigurnosti. Sumnja i nesigurnost nisu ključni činioci za buđenje opreza. Zrelost i promišljenost bude oprez, kao i svest da ne možemo sve držati pod kontrolom. Trudimo se da odgovorno, temeljno i pozitivno pristupimo svim svojim obavezama, kako bismo uspešnom ishodu dali najbolje moguće šanse, ali uvek u obzir moramo uzeti i varijable nad kojima jednostavno nemamo kontrolu. Avanturisti će vam reći da bi život bez iznenađenja bio dosadan i monoton, a surovi realisti će uglavnom potvrditi da u životu malo toga zapravo čvrsto držimo u svojim rukama. Realni optimisti će zato mudro savetovati večan pozitivan stav, uz konstantnu dozu opreza.

 

Sirovi optimizam svet pokušava da gleda kroz ružičaste naočare – sve će uvek teći po planu, nikada neće nastati problemi. Realni optimizam je zreo i zdrav pogled na situaciju – uvek očekujemo najbolje, a ako do problema i dođe, sigurno ćemo pronaći optimalno rešenje. Realni optimizam znači i unapred planirati i biti spreman na sve moguće ishode. Realni optimista će nastojati da brigu i neizvesnost svede na minimum, kako bi stres i strah prestali da budu pretnja. Realni optimista je svestan da nije nedodirljiv i nesalomiv, zna da život ume da iznenadi i zato je uvek pripremljen za sve scenarije.

 

Jedna od najvrednijih osobina realnog optimiste, jeste da uvek na umu ima sigurnost – trudi se da uvek osmisli i plan B, a izazove deli na prijatne i neprijatne, a ne na savladive i nesavladive. Zato je životno osiguranje pouzdani saveznik realnih optimista širom sveta.

 

Životno osiguranje, za početak, može da znači i sigurnu štednju. Vedar pogled na život, znači da se već sada radujete svojim zlatnim godinama, hobijima i putovanjima za koje trenutno nemate vremena. Štednja je, u ovom slučaju, oslonac za sve buduće avanture i ispunjenje obećanja koja danas dajete starijem sebi.

 

Životno osiguranje može biti i mešovito – istovremeno štednja i osiguranje života. Sada u obzir uzimamo okolnosti nad kojima nemamo kontrolu. Biti oprezan ne znači postati pesimista. Odgovornost i pesimizam nikada nisu bili sinonimi. U slučaju doživljenja, osigurana suma se isplaćuje kao oblik štednje. U slučaju gubitka života osiguranika, naslednicima se isplaćuje iznos koji smo planirali da uštedimo. 

 

Riziko osiguranje je osiguranje života bez štednje. Realni optimista će u riziko osiguranju videti onaj tračak vedrine koji se probija i kroz najcrnje oblake. Nisu neophodne ružičaste naočare da bi se uočila ruka pomoći onda kada je najpotrebnija. Racionalno, realno i krajnje optimistično, život posmatramo kao fantastičnu avanturu, uz brojne izazove, za koje se najradije unapred pripremamo.

 

Realni optimizam nije trik ni varka, nego način života. Kada naučimo da budemo realni onoliko koliko smo i optimistični, bitne životne odluke ćemo donositi mnogo lakše. Deo mentalnog sklopa, kada je reč o realnom optimizmu, tiče se upravo rešavanja tereta. Teret i briga su ono što nas tišti, sabotira i čini depresivnim i pesimističnim. Ako se potrudimo da se bar dela tereta rešimo već sada, udišući punim plućima ćemo moći da nastavimo dalje. Životno osiguranje je upravo to – razrešavanje dela tereta već danas, kako biste bezbrižno dočekali sutra i svaki naredni dan.

 

Ukoliko u sebi prepoznajete realnog optimistu ili želite da promenite svoj pogled na život, neka odabir životnog osiguranja bude vaš prvi korak ka bezbrižnim mislima i pozitivnom stavu. Osećaj sigurnosti i bezbednosti je uvek bio preduslov za vedar duh i spremnost na akciju. Za sebe i svoje najdraže uvek očekujte najbolje, a za razrešenje najvećih briga – pretražite opcije koje smo za vas osmislili.