TOP razlozi za ulaganje u polisu životnog osiguranja

Kad god je tema životno osiguranje, odmah pomislimo na one “ne daj Bože” nesrećne slučajeve i “šta ako” pitanja. Ukoliko tako posmatramo situaciju, polisu životnog osiguranja ćemo možda doživeti kao nešto neopipljivo, jer računamo da će se loše stvari “uvek desiti nekom drugom”. Međutim, ulaganje u životno osiguranje nije samo štednja za “crne dane”, nego i mudra investicija, koja će nam olakšati brojne situacije u budućnosti, o kojima sada i ne razmišljamo. Povremeno zaduživanje, poslovanje, štednja i penzija, su nešto s čime se većina pre ili kasnije susreće, ali ove procese retko kada povezujemo sa polisom životnog osiguranja. Top razlozi za ulaganje u polisu životnog osiguranja kriju se upravo u našim svakodnevnim aktivnostima, koje neretko uzimamo zdravo za gotovo.

 

 

  • Sigurnost i bezbednost porodice

 

 

Kada se pokrene priča o životnom osiguranju, gotovo da istovremeno pokrećemo priču i o svojoj porodici. Baš zbog toga bi svaka polisa životnog osiguranja trebalo da bude personalizovana, tako da odgovara potrebama svakog osiguranika. 

 

Porodica funkcioniše kao jedna skladna celina, a svaki član porodice je zupčanik u toj mašini ljubavi i poverenja, koji postaje nezamenljiv. Zato nam je i teško da zamislimo situaciju u kojoj će jedan od važnih zupčanika biti oštećen, ili ga jednostavno više neće biti. Bez ključnih elemenata, deluje da mašina više nikada neće moći da funkcioniše. 

 

Mnogo je lakše govoriti o zupčanicima i mašinama nego o stvarnim osobama. Pomisliti da neki član porodice u jednom trenutku više neće biti s nama, ili ne u onoj meri u kojoj smo navikli, budi strah, nevericu i paniku. Deci je uglavnom najteže da razumeju promenu u dinamici. Iako na prvi pogled deluje da se mališani lako prailgođavaju gotovo svakoj situaciji, oni i te kako postaju svesni promena i problema sa kojima se odrasli suočavaju. 

 

Zbog toga je veoma važno misliti na vreme. Prevencija kojom se ne pozabavimo danas, u budućnosti može jedino prerasti u problem. Vaša porodica računa na vas. Računa da ćete uvek biti tu, uvek obavljati svoju ulogu i uvek biti podrška. Iako ne možete proreći budućnost, investicijom u polisu životnog osiguranja možete garantovati da ćete deo svojih uloga obavljati zauvek, čak i ako dođe do vanrednih i nezamislivih situacija.

 

 

  • Rešenje zaduženosti

 

 

Svi se trudimo da budemo maksimalno praktični i ekonomični kada je u pitanju raspodela raspoloživog budžeta. Zaduživanje nikada nije nešto što želimo, ali je ponekad jedini put do ostvarenja naših velikih želja. Kupovina nekretnine ili automobila uglavnom zahteva velike izdatke, pa je zaduživanje kod banaka jedino rešenje. Međutim, podizanje dugoročnih kredita često nam ostavlja gorak ukus u ustima. Nikada ne znamo šta nas očekaje za deset, petnaest, dvadeset, trideset godina… Ostaje briga da li ćemo svoje dugove ostaviti deci u nasleđe. 

 

Riziko životno osiguranje za relativno niska ulaganja omogućava visoko pokriće. Upravo je ovaj tip osiguranja najčešći izbor prilikom podizanja stambenih kredita. U slučaju gubitka života, osiguravajuća kuća isplaćuje ostatak zaduženja banci. Ako i dođe do nemilog događaja i gubitka života, možete biti sigurni da vaša porodica neće završiti na ulici, te da dug ka banci neće ostati na teret porodice. 

 

 

  • Planovi za penziju i štednja

 

 

Nakon dugog radnog dana, svi smo barem jednom izjavili da jedva čekamo penziju, da se malo odmorimo i opustimo. Realnost, nažalost, ne deluje uvek tako obećavajuće. Penzija koja očekuje većinu građana naše zemlje, neretko nije dovoljno visoka ni da pokrije osnovne mesečne izdatke. Čak i ako ste ceo životni vek bili vredni i radni, to nažalost ne garantuje bezbrižne zlatne godine. Baš zato morate misliti na vreme, štednju postaviti kao prioritet i skrojiti plan za penziju.

 

Štednja bez osiguranja života u osiguranim fondovima, je najsigurniji oblik investiranja kapitala, ako je krajnji cilj što veća dobit po isteku polise. Zapravo je reč o “oročenoj štednji” na period koji sami određujete, prema svojim željama i potrebama. U pitanju je svojevrsna dodatna penzija koja vam je zagarantovana i koja će vam zaista omogućiti da se konačno opustite i odmorite.

 

 

  • Ostvarenje životnih želja i snova

 

 

Novac iz štednje, osim kao dodatnu penziju, možete iskoristiti i za ostvarenje svojih velikih želja i snova. Ukoliko osećate da ste kao penzioner i dalje agilni i radno sposobni, ušteđen novac možete uložiti u poslovanje. Na ovaj način ćete sebi obezbediti dugoročan priliv sredstava, zahvaljujući mudroj inicijalnoj investiciji. Možete investirati i u vikendicu ili se jednostavno i preseliti negde gde vam više odgovara, bez da vam selidba predstavlja ogroman finansijski teret.

 

Putovanja za koja nikada niste imali vremena, konačno mogu postati stvarnost. Hobiji koji su iziskivali nešto veća ulaganja, više ne moraju biti samo pusta želja. Mogućnosti su, jednostavno, neograničene. Potrebno je samo da na vreme svoje snove pretočite u polisu životnog osiguranja.

 

 

  • Poslovna bezbrižnost

 

 

Mada polisu životnog osiguranja uglavnom vežemo za svoju intimu, za svoj privatni život i sigurnost i bezbednost porodice, ne smemo zaboraviti ni na poslovne obaveze. Posao je važan segment našeg života i svakodnevno mu posvećujemo veliki broj sati. S tim u vezi, logično je da želimo da zaštitimo svoje poslovanje, ali i sopstvenu bezbednost na poslu.

 

Uz tri osnovna oblika osiguranja, postoji i mogućnost dogovoranja dodatnih vrsta osiguranja, koje uključuju i osiguranje od gubitka života usled nezgode, osiguranje za slučaj nezaposlenosti, kao i osiguranje u slučaju lomljenja kostiju i invaliditeta kao posledice nesrećnog slučaja. Agenta osiguranja uputite u sve važne informacije koje se tiču vašeg posla, kako biste zajedno skrojili polisu osiguranja baš po vašoj meri.

 

 

  • Mentalni mir

 

 

Na samom kraju, razlog na koji se retko kada osvrćemo, a koji nema cenu – naš mentalni mir. Sama činjenica da smo osigurani za slučaj bilo kakvih vanrednih situacija, smanjiće stres i omogućiće nam da se fokusiramo na zaista bitne stvari. 

 

Ulaganjem u polisu životnog osiguranja, znate da vam je zagarantovana finansijska sigurnost i da je obezbeđena stabilnost vašoj porodici, čak i u slučaju tragedije. Nadamo se da nas u budućnosti ne čeka nesrećan slučaj ili situacija koja će promeniti životni tok iz korena. Međutim, kao što možemo da zaključimo, da bi ulaganje u životno osiguranje bilo isplativo, nije potrebno da se dogodi tragedija, dovoljno je samo da živimo život.

 

Što ranije počnete sa ulaganjem u polisu osiguranja, očekuju vas bolji uslovi. Ako su vam prioriteti život bez briga i dugova, bezbrižne zlatne godine i bezbedna i sigurna porodica – pravi trenutak da se osigurate je upravo sada!