ZAŠTO KUPITI PUTNO OSIGURANJE?

Sezona godišnjih odmora je pred nama i glavne teme među prijateljima su ko će kada i gde na godišnji odmor. Oni koji putuju u organizaciji turističke agencije već znaju da je jedna od obaveznih stavki plaćanje putnog osiguranja za vreme boravka u inostranstvu.

A šta je sa putovanjima u privatnoj režiji? Sve više nas koristi prednosti interneta i različitih sajtova koji nam omogućavaju da sami organizujemo svoje putovanje i godišnji odmor prilagodimo u potpunosti svojim potrebama. Složićete se, svi na put nosimo „kućnu apoteku“, ako slučajno izgorimo, dete dobije temperaturu, zaboli nas glava….ali i dalje veliki broj ljudi zaboravi da „ponese“ polisu putnog osiguranja?

Zašto je važno imati polisu putnog osiguranja kada putujemo u inostranstvo?

  • Zato što su troškovi dijagnostike i lečenja u inostranstvu veoma visoki.
  • Zato što nikada ne znamo šta može da se desi.
  • Zato što ako se desi, ne morate da razmišljate šta da radite i da trošite novac planiran za odmor na vanredne situacije.
  • Zato što polisu putnog osiguranja možete ugovoriti, zavisno od destinacije, za manje od 100 din/ dnevno.

Polisom putnog osiguranja mogu biti pokriveni sledeći rizici:

  • Medicinska asistencija (iznenadna bolest ili narušavanje zdravstvenog stanja i sve potrebne i opravdane radnje do trenutka kada više ne postoji potreba za lečenjem u inostranstvu)
  • Putna asistencija (informisanje pre putovanja, povratak dece koja su ostala bez nadzora,pomoć i nadoknada troškova u slučaju otkazivanja/kašnjenja leta, administrativna pomoć u slučaju gubitka dokumenata, organizovanje prevodilačkih usluga)
  • Pravna asistencija
  • Osiguranje za slučaj gubitka ili krađe stvari (pomoć i nadoknada štete u slučaju gubitka/krađe prtljaga)

Svaka polisa putnog osiguranja se zaključuje na unapred dogovorenu sumu osiguranja od 5.000 EUR do 30.000 EUR. Ova suma je ukupna suma kojom osiguranik raspolaže ukoliko se desi jedan ili više osiguranih slučajeva i iscrpiva je.

 

Polisu putnog osiguranja možete kupiti online u samo par koraka!

 

Za više informacija kontaktirajte nas.

Možete nam poslati upit u elektronskoj formi.